Lene trives som voksenlærling hos RIVAL

Lene trives som voksenlærling hos RIVAL

For 30-årige Lene er ansættelsen som voksenlærling på RIVAL det helt rigtige. Hun stortrives i produktionen og skræmmes ikke af mandehørm, sår på fingrene eller lugten af brændt hud.

Lene Kruse Jensen startede som voksenlærling på RIVAL i august 2016. Hun er tidligere uddannet fysioterapeut, men fandt sig ikke helt til rette i den verden. ”Jeg er mere på bølgelængde med kollegerne her, hvor vi kalder en spade for en spade,” fortæller Lene. ”Det er intet problem for mig at være én af få piger i en mandeverden både her på RIVAL, og når jeg er i skole.”

Lærerig indkøring i lille fræs
Som elev er man rundt i flere områder i produktionen, men indtil videre er det i ”lille fræs” ved Fadal og YCM fræserne, Lene synes, det er fedest at arbejde. ”Det er rigtig spændende at være med til hele indkøringen af et nyt emne og få lov til at nørde rundt i programmet og finde frem til det rigtige værktøj,” siger Lene. ”Det giver en god fornemmelse, når det bare kører, og det giver en god læring, når tingene ikke passer og værktøjet ikke opfører sig som forventet. Alt i alt er det utroligt lærerigt og udfordrende at få lov til at prøve noget af. Jeg er under kyndig vejledning fra mine dygtige kolleger, som jeg kan lære rigtig meget af.”

Hyggelig arbejdsplads
For Lene er RIVAL en rigtig hyggelig arbejdsplads med flinke og rare kolleger. ”I starten kunne de godt bliver lidt overraskende, når jeg fulgte med på jargonen og gav igen på de sjove bemærkninger,” siger Lene med et smil. ”Jeg føler mig godt tilpas her, og vi har det godt sammen både i og uden for arbejdstiden. Vi hygger os også til de sociale arrangementer som eksempelvis julefrokosten.”

Lene er skarp
Som voksenlærling er Lenes læretid kortet af med 13 måneder i forhold til en traditionel læretid. ”Det er ikke et problem for Lene, fordi hun er skarp og hurtig til at fange tingene,” siger produktionschef Søren Djursland. ”Hun er den første pige, vi har igennem som lærling her, og hun klarer sig rigtig godt. Hun forstår at sige fra og være med på jargonen, og hun har en rigtig stor interesse i faget og i at blive dygtigere. Det er et rigtigt godt udgangspunkt.”

Se flere nyheder

RIVAL opgraderer maskinparken med DMG MORI CMX50U

Maskinen skal samarbejde med ny robot fra Bila, og med den kombination udvider RIVAL kapaciteten til serieproduktion i høj kvalitet og til konkurrencedygtig pris. Det er netop en del af virksomhedens to-strengede produktionsstrategi.

Lene er i sit es ved den store Mazak fræser

Det kom som en overraskelse for Lene, da RIVALs produktionschef foreslog, hun skulle prøve kræfter med maskinerne i store fræs. Hun var dog klar på udfordringen og er i dag i fuld gang med optimering og produktion af komplicerede emner.

Forsvaret på besøg hos RIVAL

Tirsdag i uge 43 kom chefen for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) Generalløjtnant Flemming Lentfer på besøg hos RIVAL.