RIVAL udvider med endnu en robot

RIVAL udvider med endnu en robot

Hos RIVAL er man i fuld gang med indkøringen af den tredje robot i produktionen. Investeringen er næste etape i virksomhedens succesfulde tostrengede produktionsstrategi.

Den nye Kawasaki robot fra Bila arbejder sammen med RIVALs YCM fræser, som typisk bearbejder emner med snævre geometriske tolerancer og fine overflader. Begge maskiner er en del af RIVALs lille fræsegruppe. Netop nu produceres emner til en stor, dansk robotproducent, kunder i forsvarsindustrien og en nøgleboksproducent.

Succesfuld tostrenget strategi
RIVAL har gennem det seneste år med succes implementeret en tostrenget produktionsstrategi, og den nye robot er et væsentligt led i den videre udvikling af strategien.

”Med den nye strategi har vi suppleret vores tilbud til kunderne. Gennem udbygning af forretningen med en vækst af nye medarbejdere, som på vores nuværende maskiner arbejder om aftenen og natten, kan vi nu også producere helt andre emner end dem, vi typisk har lavet.

Det har udvidet samarbejdet med eksisterende kunder og tiltrukket nye,” fortæller salgschef Christian Aarup. ”Flere af vores nuværende kunder har forskellige typer af emner, som de ønsker, vi skal serieproducere. Det behov kan vi nu opfylde. Vi ved, det har stor betydning for kunderne, at de kan samle flere opgaver hos én samarbejdspartner.”

Tager hånd om kunden
På alle typer af emner arbejder RIVAL typisk tæt sammen med kunderne om produktionsmodning og udvikling af de optimale produktionsprocesser. ”Det er vigtigt for vores kunder, at vi kan tage hånd om deres konkrete udfordringer i forhold til et emne. Vi har ofte succes med at tænke ud af boksen sammen med kunden og dermed finde løsninger, som præcist opfylder kundens behov og ønsker – også til kvalitet og leveringstid,” siger Christian Aarup og fortsætter:

Klar til nye kunder
”Vi vil i løbet af kort tid kunne tilbyde ledig kapacitet til emner, som typisk er af en størrelse, man kan ”holde i hånden” og ikke blot ”mellem fingrene”, og som skal produceres i større eller mindre serier. Mange af vores kunder vælger at indgå længerevarende aftaler med os, hvilket sikrer en god økonomi for begge parter. Det er et afgørende godt udgangspunkt for et værdiskabende samarbejde.”

Se flere nyheder

RIVAL har styr på prioriteterne

Hos RIVAL er safety before business og at gøre tingene rigtigt første gang det, som står allerøverst på dagsordenen for det daglige arbejde. Det fører rigtig mange gode ting med sig – både internt og eksternt.

3D emner styrker dialogen om kompleks bearbejdning

RIVALs PTA-afdeling står bag 3D emnerne på RIVAL. Her har de udviklet program og teknik til at omsætte kundens emner fra tegnebrættet til en printet 3D kopi, som anvendes med stor værdi både i dialogen med kunden og i produktion hos RIVAL.

Rekordomsætning hos RIVAL

Der er godt gang i produktionen hos RIVAL, og omsætningen i 2018 blev historisk høj. Den implementerede to-strengede produktionsstrategi har vist sig at være en rigtig beslutning.

Vi brænder for det…

Medarbejderne hos RIVAL har mange ting til fælles. En af de ting som står stærkest er, at de alle brænder for at løse kundernes opgaver bedst muligt og gerne går en ekstra mil for at det lykkedes.