Renovering af bremseskiver giver massive besparelser til DSB

Renovering af bremseskiver giver massive besparelser til DSB

RIVAL renoverer kontinuerligt bremseskiver for DSB, som tidligere blev kasseret. Det giver store besparelser til DSB, er godt for miljøet og passer perfekt til RIVALs to-strengede produktionsstrategi.

Som en del af DSB’s procedurer for vedligeholdelse skal alle togsæt løbende efterses. I den forbindelse kasserede man tidligere bremseskiverne, hvis der var blot minimale belægninger, eller hvis de havde skævheder. I dag renoveres bremseskiverne hos RIVAL, og det giver statsbanerne en millionbesparelse.

Vi så en mulighed
Salgschef Christian Aarup var sammen med Benny Sørensen på besøg hos DSB’s vedligeholdelsesværksted, som RIVAL tidligere har samarbejdet med omkring renovering af hovedaksler. ”Under besøget går vi en tur gennem værkstedet og kommer forbi bremseskiverne,” fortæller Christian Aarup. ”Vi kommer til at tale om, at det kunne være en mulighed at renovere dem, og vi tilbyder at se på, hvordan en løsning kan skrues sammen.”

Styr på procedurer og dokumentation
I samarbejde med DSB’s sikkerhedsafdeling arbejdede RIVAL gennem en længere periode på produktmodning af en bearbejdningsmetode til renovering af bremseskiverne, så alt lever op til DSB’s krav, regler og sikkerhedsforskrifter. Samtidig hermed udviklede RIVAL den relevante dokumentation, som ligeledes er et krav fra DSB’s side.

Succes med to-strenget strategi
Bearbejdningen af bremseskiverne sker nu på skæve tider af døgnet hos RIVAL. Til dato har RIVAL bearbejdet ca. 1000 sæt. ”Det er netop et eksempel på et emne, som kan bearbejdes om aftenen og natten, når først bearbejdningsmetoden er kørt rigtigt ind, ”siger Christian Aarup. ”Det passer perfekt til vores to-strengede produktionsstrategi, hvor vi aften, nat og weekend bearbejder mindre avancerede emner end dem, vi typisk har haft fokus på. Det giver en win-win for både vores kunder og RIVAL.”

Se flere nyheder

De sværeste emner kræver de vildeste skills

Kritiske og kostbare emner til vores kunder i olie- og gasindustrien anvendes til noget helt vildt vigtigt. Det kræver det allerbedste – både med hensyn til medarbejdere og maskiner.

Samarbejdet med RIVAL giver ro i maven

RIVAL går aktivt ind og tager ansvar. Det værdsættes af en meget betydende og værdifuld kunde i olie- og gasindustrien og danner solidt grundlag for udvikling af samarbejdet.

”Vi skaber værdi for kunderne”

Det viser den seneste kundetilfredshedsmåling. Og det glæder RIVALs adm. direktør Henrik Holvad, da det netop er virksomhedens fornemste mål at skabe værdi for kunderne.

RIVAL anno 2020

RIVAL ændrer navn og logo – alt andet er præcist, som det plejer. Aktieselskabet Maskinfabrikken RIVAL ændrer i januar 2020 navn til RIVAL A/S