Forsvaret på besøg hos RIVAL

Forsvaret på besøg hos RIVAL

Tirsdag i uge 43 kom chefen for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) Generalløjtnant Flemming Lentfer sammen med flere kolleger og repræsentanter fra General Dynamics European Land Systems-Mowag (GDELS) på besøg hos RIVAL.

RIVAL har igennem de seneste år været leverandør til bl.a. GDELS og dermed til det danske forsvar. Besøget var et led i Forsvarets – og herunder FMI’s – samarbejde og dialog med forsvarsindustrien og dens leverandører.

Generalløjtnant Flemming Lentfer deltog sammen med Oberstløjtnant Carsten Hasenfuss, Major Torben Grinderslev og Major Christina Hviid Mailund i rundvisningen og dialogen på RIVAL. Det skete sammen med repræsentanter fra GDELS samt salgschef Christian Aarup og indehaver Henrik Holvad fra RIVAL.

Fin fabrik
Flemming Lentfer oplevede stor interesse fra RIVALs side under besøget og fik både indsigt og ny inspiration med hjem. ”Markedskendskab og løbende besøg ved danske virksomheder er et vigtigt aspekt i vores dialog med industrien.

Vi har behov for at opnå større viden om, hvad danske virksomheder kan tilbyde FMI og Forsvarsministeriets myndigheder,” sagde han og fortsatte: ”I har en rigtig fin fabrik – og det er så vigtigt, I holder fast i jeres mantra omkring kvalitet og leveringssikkerhed.”

Meget på spil – hver gang
RIVAL har gennem årene produceret kritiske og kostbare emner til PRIANHA P5, EAGLE 5, Leopard 2 og Ajax kampvognene.
”Også på disse opgaver ved vi, hvor vigtigt det er med 100 % fokus på kvalitet og levering til tiden. Der er rigtig meget på spil,” fortæller Henrik Holvad. ”Fejler vi med kvaliteten, kan det få katastrofale følger. Det handler om liv eller død. Det ved vores medarbejdere, og de strækker sig til det yderste for at løse opgaverne til punkt og prikke.”

Se flere nyheder

Logistikvenlige ”ready-to-go pakker”

Hos RIVAL fintunes samarbejdet med kunderne løbende. Fokus er således også på at serieproducere og levere et mix af forskellige emner til det samme slutprodukt hos kunden - i én samlet "ready-to-go" pakke. Dermed lettes kundens logistik betydeligt

RIVAL opgraderer maskinparken med DMG MORI CMX50U

Maskinen skal samarbejde med ny robot fra Bila, og med den kombination udvider RIVAL kapaciteten til serieproduktion i høj kvalitet og til konkurrencedygtig pris. Det er netop en del af virksomhedens to-strengede produktionsstrategi.

Lene er i sit es ved den store Mazak fræser

Det kom som en overraskelse for Lene, da RIVALs produktionschef foreslog, hun skulle prøve kræfter med maskinerne i store fræs. Hun var dog klar på udfordringen og er i dag i fuld gang med optimering og produktion af komplicerede emner.