DMG MORI DMC 80 FD

DMC 80 FD duoBLOCK CNC maskinen til avanceret produktion af bl.a. emner til forsvarsindustrien er en 5-akset multimaskine, som kan bearbejde emner op til Ø1000.

Ved produktion af emner på denne multitasking fræsemaskine med drejefunktion, spares der mange opspændinger, og produktionen bliver dermed mere effektiv.

Det specielle ved denne maskine er, at den kombinerer 5-akset fræsning og drejning af store emner, hvor paletterne kommer op i størrelsen 800 x 630 mm, og den maksimale diameter er på Ø1000.

Maskine & Medarbejder

Høje krav til nøjagtighed

Vores DMC 80 FD DuoBLOCK CNC-bearbejdningscenter anvendes primært til produktion af avancerede emner til forsvarsindustrien såsom nøglekomponenter til drivlinen i tunge køretøjer. Bearbejdningscenteret arbejder perfekt med emner, hvor der er høje krav til nøjagtighed, og hvor der er relation mellem dreje-og fræseflader. Relationen ligger gerne på omkring 0,05 millimeter over en flade på 500 millimeter.

Store emner og høje tolerancer

“Det første emne, vi kørte ind på maskinen, omfattede både operationer inden for fem-akset fræsning, asymmetrisk drejning og fortanding,” fortæller værkfører Glenn Scharling. “Emnet fyldte en halv palle, da det var færdigt, og blandt de kritiske mål var en planhed på 5/ 100 millimeter samt boring af et hul 4 millimeter i diameter igennem to forskellige slags materialer over en længde på 200 millimeter.”