Mine syriske kolleger

Mine syriske kolleger

Mothanna, Fuad, Doluvan og Ahmad er syriske flygtninge og er alle ansat hos RIVAL. Her arbejder de tæt sammen med Ole i produktionen.

”Der er tryk på i produktionen, så det er meget værdifuldt for RIVAL, at Mothanna, Fuad og Doluvan yder en stor indsats,” fortæller Ole. ”Vi har alle et rigtig godt samarbejde. De er meget interesserede i at lære nyt, herunder det danske sprog.”

Del af produktionsteam
”Jeg er både glad og stolt over dette projekt, og det har vist sig at kunne ”betale sig”,” tilføjer RIVALs ejer Henrik Holvad. ”Vi er kommet så langt, at Mothanna, Fuad og Doluvan i dag kun får løn fra RIVAL og ikke længere er en del af Skanderborg Kommunes byrde.

De er alle tre med i vores produktionsteam. Fuad og Doluvan producerer gode brugbare emner på vores MAZAK FH6800 og indgår som en væsentlig del af skifteholdet på denne fine maskine.

Ahmad er lige kommet til og er primært i træning med at gå på arbejde i Danmark.”

Holdningsskifte
Både Ole A. og Henrik Holvad har helt generelt oplevet et holdningsskifte til de syriske medarbejdere i den tid, de har været ansat. ”I dag bliver de betragtet som kolleger,” siger Henrik Holvad. ”Det har en stor betydning, at vi alle lærer dem godt at kende og ser dem fungere i dagligdagen som en del af ”teamet”.

Aktivt socialt ansvar
”Det er en vigtig del af værdierne hos RIVAL at tage vores sociale ansvar alvorligt,” fortsætter Henrik Holvad. ”Derfor tager vi et aktivt ansvar, både når det drejer sig om rekruttering til branchen, uddannelse af nye lærlinge, flygtninge i nærområdet og ved at give en ny mulighed til flexjobbere.”

Se flere nyheder

Industri 4.0 i øjenhøjde hos RIVAL

Hos Maskinfabrikken RIVAL er Industri 4.0 også blevet en del af hverdagen. Men skal det være en succes, kræver det små steps, fokus på virksomhedens medarbejdere og vanebrud. De erfaringer har ejer Henrik Holvad gjort sig – og delt ud af.

Succesfuld re-certificering hos RIVAL

Medio juni gennemførte DNV GL audit hos Maskinfabrikken RIVAL i forbindelse med virksomhedens ISO recertificering. Efterfølgende var der mange roser til RIVAL, som nu certificeres i henhold til ISO 9001:2015 uden anmærkninger.

RIVAL har succes med avanceret serieproduktion

RIVALs multi-akslet dreje-fræsemaskine Mori Seiki NZX 2000 arbejder tæt sammen med Kawasaki robotten fra Bila. Det sker med succes 24 timer i døgnet til glæde for de kunder, som har emner, der kræver lidt ekstra.

Trivsel, tryghed og albuerum

Det er vores medarbejdere, der gør, at vi kan agere både nationalt og internationalt. Det handler ikke bare om faglighed og maskinkraft.