Kan vi stå sammen om en bæredygtig vækst?

Bæredygtig, økonomisk vækst i kombination med anstændige jobs er vigtige dele af indholdet i verdensmål 8, som er ét af de tre, vi arbejder målrettet for.

Trivsel og fællesskab

Trivsel er et nøgleord for at skabe en god arbejdsplads. Mulighed for udvikling, anerkendelse og fællesskab har derfor naturlig plads i dagligdagen på RIVAL.

Code of Conduct bliver fast del af leverandøraftaler

Ordentlighed er udgangspunktet for de værdier og den etik, vi lever efter. Det gælder både for samarbejdet med vores kunder, vores medarbejdere og udviklingen af RIVAL

RIVAL takker medarbejderne med ekstraordinær bonus

Hos RIVAL belønner vi alle vores medarbejdere med en ekstra bonus, som udbetales i forbindelse med december lønnen. Det sker som tak for indsatsen i 2021.

Vi ønsker at fortsætte den gode udvikling …

Se med på vores feel-good video, som viser potentielt nye medarbejdere, hvor vigtige de er for os og for de virksomheder, vi samarbejder med.

Nye investeringer i europæisk verdensklasse

RIVAL har en strategisk målsætning om at opbygge en maskinpark i europæisk verdensklasse, og man er godt på vej. Gennem det sidste år er der investeret massivt.

Mere dialog og mindre stok

,
Det er en vigtig del af Søren Djurslands arbejde at være med til at skabe en unik arbejdsplads Derfor er øget menneskelig indsigt på dagsorden.

Kæft hvor er I seje

Det var den dejlige besked, som dukkede op i min indbakke, efter vi udsendte den seneste nyhedsmail, hvor vi fortalte om vores seneste CSR-tiltag.

Her er plads til os alle

,
Medarbejdernes trivsel og sundhed har altid haft stor betydning på RIVAL sammen med omtanke for miljøet og (lokal)samfundet

CSR på dagsordenen – tankerne bag er ikke nye for RIVAL

Nu har vi valgt at tage det et skridt videre ved at udarbejde en egentlig CSR-politik, hvor vi bl.a. præciserer tre verdensmål.

Flemming giver stabilitet i ”maskinrummet”

,
Vores projektleder Flemming Hansen er solid i drift som en dieselmotor og forlader ikke et projekt, før alt spiller 100 %.

Højt humør i målerummet

Jørgen Baltzer og Karsten Marott Jørgensen er vilde med deres arbejde. De er et fast team i RIVALs kvalitetsafdeling