De første emner er produceret på RIVALs nye 5-aksede multimaskine. Produktionsprocessen optimeres løbende, og der er rift om kapaciteten på maskinen.

RIVALs DMC 80 FD duoBLOCK CNC maskine skal i første omgang producere omkring tusinde emner til en stor kunde i forsvarsindustrien. ”Bearbejdningscentret arbejder perfekt med emner, hvor der er høje krav til nøjagtighed, og hvor der er relation mellem dreje- og fræseflader. Og det er netop gældende på disse emner,” siger produktionschef Søren Djursland.

Løbende optimering af processer
Emnerne, som bearbejdes netop nu, har en størrelse på Ø700. Bearbejdningscenteret kan håndtere emner op til Ø1000. På de første emner, som er kørt igennem maskinen, har man lavet en 100% opmåling i Zeiss målemaskinen for at få en korrekt viden om processernes stabilitet. Blandt de kritiske mål på emnet er en planhed på 0,05 millimeter samt boring af et hul på fire millimeter i diameter igennem to slags materialer over en længde på 200 millimeter. ”Vi har nu leveret og fået godkendt de første emner hos kunden, og vi har indkørt gode og stabile produktionsprocesser,” siger Søren Djursland. ”Vi optimerer fortsat på processerne for at sikre den bedste produktivitet. I den forbindelse har vi et tæt samarbejde med vores værktøjsproducenter, som ligger inde med specialviden, som lige kan give det sidste i en optimeringsproces.”

Produktion 24/7 kræver flere ”kloge hænder”
RIVAL har i første omgang specialuddannet tre medarbejdere til at kunne programmere og håndtere produktionen på den nye maskine. ”Vi kører i dag i toholdsskift, og det er planen, at vi skal op på at køre i døgndrift med tre hold,” siger Søren Djursland. ”Vi er fortsat på jagt efter flere medarbejdere med ”kloge hænder” som har erfaring med 5-akset fræsning, Siemens-styring og bearbejdning af større komplekse emner.”

Fortsat udvikling af strategien
DMC 80 FD duoBLOCK CNC maskinen er et vigtig parameter i RIVALs produktion af kritiske og kostbare emner for kunderne – et område, hvor RIVAL har stor kompetence fra mange brancher herunder olie & gas-, forsvars-, robot- og vindindustrien. Samtidig er den også et led i virksomhedens nye to-strengede produktionsstrategi, hvor RIVALs nuværende forretning er udbygget med produktion af andre emner end dem, virksomheden typisk producerer i dag. Emner som produceres om aftenen og natten. ”Med den nye strategi har vi et helt nyt tilbud til vores kunder, som øger værdien af samarbejdet med os,” siger Søren Djursland. ”Som fremtidens maskinfabrik er vi meget opmærksomme på kontinuerligt at udvikle os. Både på vores nuværende forretningsområder og ved at tænke nyt. Dette er den nye strategi et rigtigt godt eksempel på.”

Se flere nyheder