33-årige Ida Marie Andersen har været på RIVAL i godt tre år. Det lå ikke lige i kortene, at hun skulle arbejde på en maskinfabrik. Men hun er rigtigt glad for, det er blevet sådan.

Det første Ida gør, når hun møder ind om morgenen, er at gå til Mazak FH 8800 bearbejdningsmaskinen og tjekke de emner, som er bearbejdet i løbet af natten. Ida har ansvaret for at tage de færdige emner ud af maskinen og afgrate eller rengøre dem, hvis der er behov for det. Herefter skal de pakkes og sendes til kunden.

Efterfølgende monterer Ida nye emner i maskinen, som derefter er klar til at blive bearbejdet i løbet af dagen. Bearbejdningen af emnerne sker i døgndrift og en er del af RIVALs to-strengede produktionsstrategi.
Ida går herefter videre til lille fræsegruppe, hvor hun har tilsvarende opgaver ved to andre maskiner med automatiseret drift.

Uddannelse som industrioperatør
Inden Ida kom til RIVAL i 2017, havde hun prøvet forskellige uddannelser og var på kontanthjælp, da hun ikke rigtigt vidste, hvad hun ville.

”Kommunen ringede og fortalte, der var mulighed for at komme i praktik på RIVAL i tre måneder,” fortæller Ida. ”Det ville jeg rigtig gerne, og de tre måneder blev til fastansættelse og indtil nu tre år.
Samtidig er jeg i fuld gang med uddannelsen til industrioperatør og bliver færdig i april 2022. Jeg er en smule ordblind, men det er ikke noget problem, selv om vi har meget bogligt arbejde. Der er flere gode it-værktøjer til at hjælpe på skolen, og ellers kan jeg altid spørge mine kolleger her på RIVAL, hvis der er noget, jeg er i tvivl om.”

Del af teamet
Ida er utroligt glad for at være på RVAL og del af teamet i lille fræs. ”Det er godt at være en del af noget og have opgaver, man er ansvarlig for,” fortæller hun. ”Jeg har rigtigt gode kolleger her på RIVAL, som alle er søde til at hjælpe mig, hvis der er brug for det – ligesom jeg gerne hjælper, hvor jeg kan. Sådan er kulturen her på virksomheden, hvilket passer rigtig godt til mig.”

 

Se flere nyheder