Hos RIVAL er man i fuld gang med indkøringen af den tredje robot i produktionen. Investeringen er næste etape i virksomhedens succesfulde tostrengede produktionsstrategi.

Den nye Kawasaki robot fra Bila arbejder sammen med RIVALs YCM fræser, som typisk bearbejder emner med snævre geometriske tolerancer og fine overflader. Begge maskiner er en del af RIVALs lille fræsegruppe. Netop nu produceres emner til en stor, dansk robotproducent, kunder i forsvarsindustrien og en nøgleboksproducent.

Succesfuld tostrenget strategi
RIVAL har gennem det seneste år med succes implementeret en tostrenget produktionsstrategi, og den nye robot er et væsentligt led i den videre udvikling af strategien.

”Med den nye strategi har vi suppleret vores tilbud til kunderne. Gennem udbygning af forretningen med en vækst af nye medarbejdere, som på vores nuværende maskiner arbejder om aftenen og natten, kan vi nu også producere helt andre emner end dem, vi typisk har lavet.

Det har udvidet samarbejdet med eksisterende kunder og tiltrukket nye,” fortæller salgschef Christian Aarup. ”Flere af vores nuværende kunder har forskellige typer af emner, som de ønsker, vi skal serieproducere. Det behov kan vi nu opfylde. Vi ved, det har stor betydning for kunderne, at de kan samle flere opgaver hos én samarbejdspartner.”

Tager hånd om kunden
På alle typer af emner arbejder RIVAL typisk tæt sammen med kunderne om produktionsmodning og udvikling af de optimale produktionsprocesser. ”Det er vigtigt for vores kunder, at vi kan tage hånd om deres konkrete udfordringer i forhold til et emne. Vi har ofte succes med at tænke ud af boksen sammen med kunden og dermed finde løsninger, som præcist opfylder kundens behov og ønsker – også til kvalitet og leveringstid,” siger Christian Aarup og fortsætter:

Klar til nye kunder
”Vi vil i løbet af kort tid kunne tilbyde ledig kapacitet til emner, som typisk er af en størrelse, man kan ”holde i hånden” og ikke blot ”mellem fingrene”, og som skal produceres i større eller mindre serier. Mange af vores kunder vælger at indgå længerevarende aftaler med os, hvilket sikrer en god økonomi for begge parter. Det er et afgørende godt udgangspunkt for et værdiskabende samarbejde.”

Se flere nyheder