RIVALs betydende kunder i forsvarsindustrien stiller store krav til medarbejdere og maskiner hos RIVAL. RIVAL har netop indgået en flerårig kontrakt med en kunde om produktion af emner til Stryker køretøjet, der bruges af det amerikanske forsvar.

RIVALs nye 17 tons tunge DMG MORI NTX 2500 arbejder med ekstrem stabilitet og præcision igen, igen og igen. Sammen med KUKA-robotten fra QRS arbejdes der ubemandet i døgndrift.

Efter flere ugers indkøring orkestreret af DMG og RIVALs allerdygtigste hoveder er DMG MORI NTX 2500 og KUKA robotcellen fra Quality Robot Systems (QRS) nu klar til at producere de kritiske og kostbare emner med særligt høje tolerancer. Det foregår om aftenen og natten kun overvåget af en enkelt medarbejder.

Fire parter udtænker sammen nyt produktions-set up
Forarbejdet til produktionen af emnerne til Stryker startede op for flere måneder siden i et nytænkende samarbejde mellem RIVAL, DMG MORI, værktøjsproducenten Seco Tools og QRS.

Tidligere skulle emnerne gennem to dreje- og to fræseoperationer. I det banebrydende set-up med DMG MORI NTX 2500 og KUKA robotcellen kan hele produktionen foregå i én opspænding. Hermed reduceres både tidsforbruget og risikoen for fejl.

Reducerer behov for kvalitetskontrol
DMG MORI NTX 2500 er noget særligt. I kraft af sin vægt og størrelse samt indbyggede kølning på spindel og alle akser kører maskinen med en ekstrem præcision – også ved mange gentagelser.
”Det er væsentlige elementer, når vi skal overholde krævende tolerancer over en lang produktionsperiode. Det giver således en rigtig stor fordel ved serieproduktion af komplicerede emner til den pansrede Stryker, og understøttes af, at maskinen både kan dreje og fræse i én opspænding,” fortæller værkfører Glenn Scharling.

Væsentlig effektivisering af produktionen
Med det nye set-up forventer både RIVAL og DMG at kunne halvere produktionstiden på emnerne. ”Da vi også undgår, at et emne skal ligge og vente på en palle på næste operation, effektiviseres produktionsprocessen væsentligt,” siger Henrik Holvad. ”Det reducerer også risikoen for fejl, og effektiviserer processen med kontrolmåling af tolerancer i vores Zeiss målemaskine. Vi står således med et rigtigt stærkt tilbud til vores kunder i forsvarsindustrien, hvilket også er baggrunden for indgåelsen af den nye aftale.”

Se flere nyheder