Maskinarbejder Ole Andersen er fast mand ved RIVALs nye svejserobot. Robotten håndteres med stort overblik, når der skal løses komplekse svejseopgaver i vanskelige materialer.

Det lå ikke lige i kortene, at Ole og RIVALs nye svejserobot skulle blive et godt makkerpar. Ole havde ikke arbejdet med en robot før, og han så ikke sig selv på den plads.

Med i dag er han, ifølge RIVALs salgschef Christian Aarup, én af verdens bedste til at svejse, hvilket er yderst værdifuldt for RIVALs kunder bl.a. i forsvarsindustrien.

Selvmotivation har banet vejen
Ole har således opbygget stor ekspertise i arbejdet med svejserobotten, som kan både MIG/MAG- og TIG-svejse samt lave hurtige skift mellem de forskellige metoder. ”Han har med stor ildhu arbejdet målrettet med opgaven og løbende motiveret sig selv til at dykke dybere og dybere ned i funktionalitet og programmering,” fortæller Christian Aarup, som har flere kunder, der benytter sig af Oles kompetencer og svejserobotten.

Stolthed og kompetenceløft
Spændet på Oles sikkerhedssko var således også ved at revne af stolthed, da en vigtig schweizisk kunde var på besøg og pointerede vigtigheden af Oles arbejde.

”Jeg er rigtig glad for arbejdet og de daglige udfordringer,” fortæller Ole. ”Det har givet mig et kæmpe kompetenceløft, og det er en god fornemmelse, at jeg i høj grad selv har været med til at skabe det.”

Øget kvalitet og forbedret arbejdsmiljø
Med den nye robot kan Ole i dag gennemføre en svejseopgave på under 20 minutter, som alternativt ville tage ham over en time at udføre i fuld koncentration og uden at ryste på hånden. ”På den måde er vi både med til at sikre en ensartet høj kvalitet og hurtigere bearbejdning på alle emner. Samtidig får Ole et bedre arbejdsmiljø, hvor han ikke skal arbejde i en anspændt arbejdsstilling. Nu kan han i stedet overvåge robotten, nyde dens svejsearbejde og forberede de næste emner,” fortæller Christian Aarup.

Færdig løsning med kompleks svejsning
Med den nye svejserobot kan RIVAL således løse komplekse svejseopgaver i vanskelige materialer in-house. ”Vi har oplevet en stigende efterspørgsel efter produktion af emner i en kombination af CNC-bearbejdning og kompleks svejsning,” siger Christian Aarup. ”Det tilbud kan vi nu give kunderne i den velkendte RIVAL-kvalitet og med høj leveringsikkerhed. Samtidig står kunden med en færdig løsning inklusiv den afsluttende test, slutkontrol og montage. Det ser vi frem til, at endnu flere kunder får glæde af.”

Se flere nyheder