Historiefortælling er vigtigt element i forandringsproces

”Forandringer kræver tid, snilde, og at vi snakker med hinanden. Det er vi meget bevidste om på RIVAL,” fortæller produktionsdirektør Thomas Timmermann. ”Vi er i fuld gang med rejsen fra ”maskinfabrik” til ”industri-4.0-virksomhed”. Her er digitalisering et afgørende element, som kræver store forandringer hos os. Det er ikke altid en nem proces.

Vi ved, at den fremtidige udvikling vil kræve, at vi på flere områder ændrer adfærd. Det gælder fx fra ”én mand én maskine” til ”én mand flere maskiner”. Det er nyt for mange af vores mest rutinerede medarbejdere, hvis kultur er stærkt funderet i deres kloge hænder og unikke håndværksmæssige kompetencer. Samtidig er vores yngre medarbejdere ”digitalt indfødte” og vigtige drivere i vores udvikling, hvor de samtidig også har meget at lære om selve håndværket.

Begge ”grupper” har særlige kompetencer, vi ikke kan undvære, og som vi med omhu skal integrere i vores fælles fremtid. Det forstår vores adm. direktør Henrik Holvad at sætte ord og fortælling på. Henrik er en dygtig historiefortæller, det oplever både vores kunder og medarbejdere. Han formår at inddrage alle i fortællingen og sætte fokus på det større billede i fx en forandring.

Det har en positiv effekt, fordi alle føler sig inddraget. Hvor vi kommer fra, de nye muligheder som ligger foran os, og hvor vi er på vej hen, er vigtige dele af processen, som vi alle skal have en fælles forståelse for. Det skaber mulighed for at træffe kloge valg, arbejde med de indgroede vaner og undgå at sende aben videre til sidemanden.

Det gør os stolte at opleve det særlige, værdifulde teamwork mellem generationerne på vores arbejdsplads, som opstår, når man anerkender og drager nytte af hinandens kompetencer. Det skaber et solidt grundlag for forandring og er en vigtig del af fortællingen på RIVAL.”