Vi skal træffe kloge valg

Gruppeleder Allan Mikkelsen har været hos RIVAL i over 10 år. Han er en af RIVALs stærkeste CNC-eksperter. Han besidder en kæmpestor viden om arbejdet med at producere kritiske og kostbare emner.

”Det, vi alle sammen jagter, er mere spindeltid, og det kan både være i kraft af vores planlægning, brug af robotter, øget digitalisering (VERICUT) eller noget helt fjerde,” siger Allan. ”Det afgørende må være, at vi træffer kloge valg og vælger de løsninger, som skaber mest værdi.

Jeg har netop brugt flere dage på at planlægge den næste produktion af emner. Det har været et omfattende arbejde med programmering og klargøring af mere end 50 værktøjer.

Det har jeg kunnet gøre sideløbende med, at min maskine har produceret en større serie af emner. Dermed har det ikke krævet stop på maskinen at blive klar til den næste ordre. Det er et godt eksempel på, hvad planlægning kan gøre – velvidende, at det ikke altid kan lade sig gøre. Jeg kan se mange fordele ved at implementere VERICUT, da vi dermed hurtigere kan finde de krævede værktøjer frem. Det er særligt en fordel ved små serier. Men det er også en omkostningstung løsning, da det kommer til at kræve rigtigt meget værktøj i vores lagerskabe.”