Nytænkning hos RIVAL giver gevinst for Johnson Controls

Gennem en længere periode har Johnson Controls været på udkig efter den rigtige metode til bearbejdning af et specielt krævende emne til deres skruekompressor. Først efter tæt dialog med RIVAL blev løsningen fundet.

Johnson Controls er en førende global koncern inden for automobilinteriør, bygningsinstallationer og elektriske løsninger med afdelinger i over 150 lande samt godt 170.000 medarbejdere. I Højbjerg ved Aarhus, ligger der en afdeling, hvor man primært arbejder med industriel køling. Produktionstekniker Poul Schmidt har samarbejdet med RIVAL gennem en årrække og er yderst tilfreds med, at RIVAL kom på tale, da dette specielt krævende emne skulle bearbejdes.

Her tænkes alternativt…
”Gennem hele processen havde flere leverandører sagt fra over for opgaven,” siger Poul Schmidt. ”Det var først, da jeg kom i dialog med Christian Aarup fra RIVAL, vi fandt en løsning.”

Både Poul og de andre leverandører, som havde været inde over opgaven, havde forestillet sig, at emnet skulle bearbejdes med et traditionelt borehoved. Christian Aarup foreslog i stedet at bruge profilfræsning på RIVALs MAZAK Integrex, hvilket netop viste sig at være den helt rigtige løsning. Og produktionen af emnet kører nu på højtryk.

Flere serier af samme emne
RIVAL har leveret to serier af samme emne til Johnson Controls, og flere ordrer er på vej. Det passer godt ind i RIVALs strategi om at kunne deltage aktivt i udviklingen af særligt krævende emner og efterfølgende stå for produktionen – gerne i serier.

Fuld dokumentation
For Poul Schmidt og Johnson Controls er det afgørende, at kvaliteten er i top. Derfor udarbejdes fuld dokumentation på hvert enkelt emne. RIVAL udarbejder målerapporter, som godkendes af Johnson Controls, inden emnet bliver afsendt. Er målingerne ikke inden for de aftalte tolerancer, afvises emnet. ”Vi har dog endnu ikke afvist et emne,” siger Poul Schmidt.

God respons fra RIVAL
”Vi har haft en rigtig god dialog med RIVAL hele vejen gennem processen. Da det er et meget kompliceret emne, har der været behov for løbende justeringer, hvilket er helt naturligt. Vi har altid fået en hurtig tilbagemelding fra RIVAL, når vi er kommet med justeringer og tilretninger” siger Poul Schmidt, som er tilfreds med samarbejdet med RIVAL og nyder den smukke beliggenhed, når han besøger fabrikken.