Emner til test af vindmøller kræver spidskompetence

RIVAL har gennem en årrække været fast underleverandør til den krævende vindindustri og har bl.a. et fast og godt samarbejde med ingeniørvirksomheden R&D.

Der fuld gang i bearbejdningen af nogle store stålplader på RIVAL. Pladerne skal anvendes i fundamentet på en nacelletestbænk på Lindoe Offshore Renewables Center’s projekt LORC Nacelle Testing. Testcentret bygges i det tidligere skibsværft, som i dag er Lindø Industripark. Her får man nogle af verdens mest avancerede faciliteter til at teste vindmøllenaceller op til 10 MW. Testcenteret forventes at stå klar i 2014.

Værdifuld underleverandør
RIVAL er med som underleverandør for ingeniørvirksomheden R&D på projektet. R&D producerer nacelletestbænken i samarbejde med konsortium partneren GE for LORC. ”Jeg har brug for en samarbejdspartner, der kan tage det fulde ansvar for de emner, som skal produceres,” siger Senior Project Manager Kent Frank Pedersen fra R&D. ”Og her har jeg fundet et godt match med RIVAL, som både har den solide kompetence inden for bearbejdning af emner til bl.a. offshore industrien og samtidig tager det fulde projektansvar for eksempelvis svejsning, udglødning og overfladebehandling hos underleverandører.”

Gensidigt udbytte
R&D er en udførende og rådgivende ingeniørvirksomhed med speciale i mekanik- og softwareløsninger til industrien. R&D tilbyder alt fra udvikling af produktions- og testudstyr, over indkøring af systemer og uddannelse af medarbejdere til decideret rådgivning og konsulentydelser. Og det er et samarbejde, hvor udbyttet går begge veje, når det drejer sig om R&D og RIVAL. R&D bruger typisk RIVAL som underleverandør på opgaver til offshore industrien, og RIVAL benytter sig af R&D’s ingeniørkompetencer ved specialopgaver, hvor der er behov for specifik udvikling af maskiner, software samt øvrigt udstyr og anlæg. RIVAL har således senest valgt at tage R&D ind over en opgave til vindmølleindustrien, hvor der var specifikt behov for R&D’s ingeniørkompetencer som et godt supplement til RIVALs egne kompetencer.

Lever op til forventningerne
Kent Frank Pedersen har nu arbejdet sammen med RIVAL i godt fire år, og han er meget tilfreds med samarbejdet. ”RIVAL lever i høj grad op til de forventninger, jeg havde fra starten,” siger Kent. ”Virksomheden har et godt ry for solide kompetencer ved bearbejdning af specielt større emner. Samtidig tager de det fulde projektansvar for de enkelte emner, hvilket passer rigtig godt til de opgaver vi har.”