Rival-direktør besteg Mont Blanc med sin datter, men turen blev endnu vildere

I Jern & Maskinindustriens artikelserie ” Direktørens anden side” har avisen været forbi Henrik Holvad. Se den spændende artikel her
Henrik Holvad har besteget flere af verdens højeste bjerge og var i 2016 på en oplevelsesrig tur på italienske Mont Blanc.

Henrik Holvad har siden 2001 været indehaver og administrerende direktør hos maskinfabrikken Rival, der producerer emner til metalindustrien.Han var forinden salgschef hos Eterra og er uddannet ingeniør fra Aalborg Universitet.

Herunder kan du læse om Henrik Holvads interesser indenfor kultur-og fritidslivet.

Hvilke former for sport og motion foretrækker du selv at dyrke i fritiden?
Jeg er vild med mountainbike ture i skoven, og jeg holder meget af en golfrunde med mine bedste venner. Det vildeste, jeg har gjort, er at bestige Mont Blanc med vores ældste datter i 2016. Det var en vild og udmagrende tur mod toppen af Europas højeste bjerg, som ligger 4810 meter over havet.

Vi gik 1600 højdemeter på en enkelt dag, og de første 800 meter af dem var virkelig op ad en bjergside. Da vi var tæt på toppen af bjerget, fik vi nogle pigge, som vi spændte under vores vandrestøvler på grund af sneen. Det var en helt vanvittig oplevelse at stå på toppen og særligt, fordi jeg gjorde det sammen med en af mine piger. Jeg har flere gange været på en tur med bare en af dem, og jeg kan kun anbefale, at man tager sine børn med hver for sig. Det giver turen en helt anden dybde. Vi plantede desuden et Rival-flag på toppen.

Jeg har også været op ad flere bjerge – blandt andet Kilimanjaro (Afrikas højeste bjerg på knap 6.000 højdemeter, red.) og italienske Gran Paradiso. De andre bjergbestigere havde i mange tilfælde et emblem på vandrestaven, som viste, at de havde besteget noget stort. Vi gik med et emblem, hvor der stod, at vi havde besteget Himmelbjerget. Det tager kanten af oplevelsen og viser, at det ikke behøves være så sejt. Man kan også være verdensmester som jævn dansker.

Da vi var ved bunden igen og drak champagne, så blev vi lidt kåde. Min datter foreslog, at vi skulle prøve paragliding, og det var en voldsom melding, da vi lige havde besteget et bjerg, hvor der ofte er risiko for at falde mange meter ned. Det er forholdsvist ofte, at folk dør.

Men vi havde jo fået lidt at drikke og var høje på oplevelsen, så det kastede vi os ud i næste dag. Vi løb fra toppen af et bjerg, fløj pludselig og havde 1000 meter ned til jorden under os. Det gav et sug i maven, men jeg havde besluttet mig for at nyde det.

Du har en lang køretur foran dig. Hvilken podcast sætter du på?
Jeg har netop været en tur i Grønland, så jeg kunne finde på at sætte ” Den store slæderejse” af Knud Rasmussens på som lydbog. Det er hans utrolige beretning om den længste færd, der nogensinde er foretaget med hunde og slæder (bogen skildrer en 18.000 kilometer lang rejse og foregik mellem 1921 og 1925, red.)

Du får ansvaret for musikken til en fest hos gode venner. Hvilken kunstner er den første, du sætter på playlisten?
Sidst jeg havde ansvaret for musikken, var da min gode ven holdt ” sukfest” som et super godt alternativ til corona-nedlukkede Smukfest i Skanderborg.

Jeg fik ” de fleste” til at danse til mit mix indeholdende klassikere som ” Sweet Dreams” (af Eurythmics, red.), ” Living On A Prayer” (af Bon Jovi), Domino Dancing (af Pet Shop Boys) samt nyere danske hits som ” Som fluer” (af Minds Of 99) og ” Lad os øve os på hinanden” (af Fyr & Flamme)

Det er weekend, og du vil have en oplevelse i det danske kulturliv. Hvad besøger du?

Skagen og Skagen Museum. Jeg er helt vild med fortællingen om de kendte skagensmalere med P. S. Krøyer, Michael Ancher og Laurits Tuxen i spidsen og ikke mindst deres skønne værker. Vi har ” Sommeraften på Skagen Sønderstrand” hængende på væggen i vores sommerhus – måske ikke originalen, men tæt derpå.

Du har netop ansat et lovende talent til dit ledelsesteam. Hvilken bog vil du anbefale vedkommende at læse?
-Jeg vil foreslå at gå i gang med Jan Guillous storslåede romanprojekt ” Det store århundrede”. Serien starter med ” Brobyggerne” (om Europa i 1900-tallet, red.), hvor man følger tre brødres skæbner og deres tro fremtiden.  Det ender i det mest dramatiske og blodige århundrede i verdenshistorien. Endelig en fortælling, hvor der også er et positiv syn på tyskernes rolle før og efter de voldsomme krige, der har præget Europa.

Hvilket sportshold kan få dig til at råbe passioneret ad tv-skærmen derhjemme – og kan du fortælle en anekdote om et højde eller lavpunkt med samme hold?
AGF – men det har været en prøve i år. Tænk sig, hvor mange timer jeg har brugt på at holde med AGF, og de har skuffet igen og igen. Håber meget på, at næste sæson bliver bedre.

Det er søndag og du har tiden for dig selv. Hvilken er din kulturelle guilty pleasure, som du tør dele med læserne?
Det forsigtige svar er en lang Tour de France-etape sammen med et par kolde øl.

Det lidt mere vovede svar er, at jeg tjekker konkurrenternes regnskaber for i virkeligheden at se, om vi kan følge med de sejeste i branchen.

Du skal vise en ven fra udlandet rundt i Danmark. Hvilket stykke arkitektur vil være obligatorisk at vise vedkommende?
Vi bor i det smukke søhøjland i Østjylland og er stolt over at fremvise ” The peak’s of Denmark”. Det ikoniske ” the sky mountain” (Himmelbjerget), men også tindinger som Ejer Bavnehøj, Yding Skovhøj og toppen af dem alle Møllehøj med sine voldsomme 170,86 moh.

Det var en helt vanvittig oplevelse at stå på toppen og særligt, fordi jeg gjorde det sammen med en af mine piger.

Henrik Holvad, indehaver og adm. direktør hos maskinfabrikken Rival