Med investeringen i et DMC FD80-bearbejdningscenter fra DMG Mori får RIVAL nu yderligere muligheder for at supportere virksomhedens strategi omkring leverancer af avancerede emner også til forsvarsindustrien.

Maskinfabrikken RIVAL har investeret i størrelsesordenen fem millioner kroner i et fuldt fem-akset DMC 80 FD DuoBLOCK CNC bearbejdningscenter til produktion af ikke mindst avancerede emner til forsvarsindustrien, såsom nøglekomponenter til drivlinen i tunge køretøjer.

Ifølge tidligere CEO for Rival, så oplever virksomheden, at der blandt kunderne netop nu er en god efterspørgsel på kategorien af emner med høje krav til nøjagtighed, og hvor der er relation mellem dreje-og fræseflader. Relationen ligger gerne på omkring 0,05 mm over en flade på 500 mm.

Maskinen er købt med kraftig spindel og HSK100-værktøjssystem, hvorved kraftoverføringen fungerer bedst muligt og sikrer stabilitet, fremhæver tidligere CEO, der endvidere har tilvalgt aktiv værktøjs-og skærekraftovervågning. “Det specielle ved denne maskine er, at den kombinerer 5-akset fræsning og drejning af store emner, hvor paletterne kommer op i størrelsen 800×630 mm, og den maksimale diameter er på 1.000 mm.”

“Det første emne vi skal indkøre på maskinen omfatter både operationer inden for 5-akset fræsning, asymmetrisk drejning og fortanding. Emnet fylder en halv palle, når det er færdigt, og blandt de kritiske mål er en planhed på 5/ 100 mm samt boring af et hul 4 millimeter i diameter igennem to forskellige slags materialer over en længde på 200 mm. (50 gange dybden, red.).”

Behov for flere
I optakten til installationen har virksomheden klargjort det nødvendige fundament og lagt an til ansættelsen af endnu en medarbejder med “kloge hænder”, som har erfaring med 5-akset fræsning, multibearbejdningscenterbetjening, Siemens-styring og bearbejdning af større, komplekse emner.

“Vi er meget interesserede i at høre fra erfarne maskinarbejdere, som har lyst til at komme med ombord hos os,” siger tidligere CEO hos RIVAL, og fortsætter: “Vi har både mange spændende opgaver i ordrebogen og et stærkt socialt fællesskab, som jeg er helt sikker på vil tiltale mange erfarne folk. Kunderne kommer ofte til os, når de har emner, som ikke lige er til at producere.
For vi har gennem årenes løb bevist, at vi har medarbejdere og maskiner, der kan håndtere arbejdet, uanset om det drejer sig om emner til forsvars-, olie/ gas-eller vindindustrien. Og det vil vi blive ved med,” tilføjer han.

 

Totale omkostninger
Ud over den seneste investering, så arbejder RIVAL løbende med at se på de totale omkostninger for kunden. Muligheden for at få gode priser starter oftest med, at kunden har valide forecasts for den fremtidige produktion af sine emner.

“Det vil sjældent blive en god forretning for kunderne, hvis de starter med at bestille 200 emner og så gentager den proces flere gange hen over måske et år,” siger tidligere CEO hos RIVAL, og fortsætter: “Her handler det om på forhånd at vide, at der eksempelvis bliver brug for 1.000 styks om året og herefter indgå en rammeaftale med os om produktion af dem. Det giver os helt andre muligheder for at producere, når vi har bedst tid og lægge på lager, så vi kan levere, når kunden har behovet og samtidig tilbyde en bedre pris.”

“Når vores kunder vælger at indgå en længerevarende aftale med os, giver det også god mening, og der er god økonomi i, at vi ser på, hvordan vi kan optimere bearbejdningsprocessen og måske optimere på kundens specifikationer omkring bearbejdning, tolerancer og materialer.”

“Det sker oftest i et samarbejde, hvor kunden kan se fordelene i at investere i et opstartsprojekt for efterfølgende at få mere fordelagtige priser på de færdige emner. Mange af vores kunder kan således i dag se fordelene i at indgå rammeaftaler, hvor de ud over at få den fulde RIVAL-pakke med bl.a. dokumentation, målerapporter, kvalitet, leveringssikkerhed og ordentlighed også opnår totaløkonomiske besparelser på helt op til 20 %. Men det kræver, at vores samarbejdspartnere i ” indkøb” hos kunden er klar til at se ud over den konventionelle indkøbsstrategi, hvor det kun handler om pris og produkt,” siger tidligere CEO hos RIVAL og fortsætter:

“Tingene skal ses i en større sammenhæng, og de totale omkostninger skal indregnes. Her kan kunderne så opnå de krævede besparelser uden at gå på kompromis med områder som kvalitet og leveringssikkerhed, som oftest er afgørende for dem, der i sidste ende skal bruge emnerne.”

Læs hele artiklen i Teknovation her

Se flere nyheder